Omstart

20.11.2018 kl. 09:17

Nu har jag bestämt mig för att sluta tycka synd om mig själv och faktiskt börja försöka åstadkomma saker. Det får vara slut med självömkan och depressiva tankar som bara snurrar runt i huvudet och håller mig vaken om nätterna, fastän jag lägger mig tidigt så ligger jag vaken i flera timmar och vrider mig. På morgnarna orkar jag mig inte ur sängen, dels på grund av trötthet och dels på grund av att det känns så meningslöst. Fan också. 

Igår försökte jag vara produktiv, jag tränade, tvättade och gjorde en inlämningsuppgift till en kurs jag inte tycker om men går den i alla fall eftersom jag vet att den är nyttig (+ tackar aldrig nej till studiepoäng!). Jag ska försöka ta mig i kragen och faktiskt börja träna regelbundet, anstränga mig i mina kurser i svenska eftersom jag ändå gnällt röven av mig för att få ha det som biämne och försöka börja tänka mera positivt och inte stänga in mig i negativa tankegångar hela jävla tiden.

Jag skulle vilja gå på gym, men efter vårens fiasko när jag och min kompis blev smygfilmade första gången vi besökte campus sports gym känner jag mig så otroligt obekväm så jag håller mig till träningsvideos via youtube, helst från 1980-talet. I somras hittade jag en balettkurs som går en gång per vecka och nu är det kanske 3 veckor kvar och det har varit så förbannat kul. Jag var dock och stukade foten i Danmark för en månad sedan så det går ju inte riktigt som på Strömsö - men det går lagom i alla fall!

Jag vill sluta jämföra mig med andra. Jag har under hela kursen i grammatik känt mig så himla sämst och värdelös eftersom alla andra verkar fatta men inte jag. Men under de senaste veckorna har jag ändå insett att de flesta faktiskt är lika förvirrade - score! Jag behöver ju inte vara bäst, jag behöver inte få högsta betyg, just nu är jag faktiskt nöjd med godkänt i den här kursen. Jag hoppas ju förstås på ett bättre vitsord, men med tanke på hur dåligt jag mått och hur svårt jag haft med kurser den här hösten så känns det ändå skitbra om jag får godkänt eller ens en tvåa. 

"Typ tio personer, oberoende av varandra, har berömt min handstil under senaste två veckorna? Känner mig så NÖJD och STOLT och har absolut hybris." Hittade denna korta text på Sandra Beijers blogg och jag relaterar, jag känner mig varm i hjärtat av att tänka på att ett flertal personer faktiskt sagt åt mig att de tycker att jag är rolig under de senaste veckorna. Jag kan absolut relatera till hybrisen.

Det här var väl ett mindre organiserat inlägg, men jag är inte speciellt organiserad heller. Jag försöker vara organiserad men teori och praktik går inte alltid riktigt hand i hand.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Somedays there's more pasta in my house than there's common sense.

| Isabelle | 23 | Litteraturvetenskap |

Studerar litteraturvetenskap i Åbo och drömmer om att flytta till Norrland. Skriver, tar powernaps och äter grönkålspasta.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.

☆ - ☆☆☆☆☆