My so-called life

05.11.2018 kl. 13:19

I lördags började jag titta på den amerikanska serien My so-called life från 1994. Jag har hört så mycket om den här serien, så därför tänkte jag att varför inte?

 

Serien handlar om femtonåriga Angela Chase (Claire Danes), hennes vänner och familj. Angela har en crush på Jordan Catalano (Jared Leto), den tysta, lite mystiska bad boyen som alltid verkar dyka upp på ställen där hon befinner sig. Förutom  skola och kärleksbekymmer så behandlar serien under sin enda säsong även hemlöshet, inlärningssvårigheter, missbruk och andra problem som förekommer i helt vanliga tonåringars liv.

 

Jag tycker verkligen om My so-called life och inte bara på grund av Jared Leto som nog är något av det vackraste jag sett. Jag tycker att tonårsdraman från 90-talet är bland de bästa, karaktärernas liv och problem känns mer verkliga och relatable än i serier från 2010-talet, som exemeplvis Pretty little liars och Riverdale. Det känns som om händelserna de råkar ut för faktiskt kan hända på riktigt eftersom de faktiskt händer, i alla delar av världen.

Har du inte sett My so-called life, gör det.

 

Andra serier jag gillar från 90-talet är Party of five, Freaks and geeks, Full house (den började ju dock på 80-talet), och Felicity.


 
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

My ambition is handicapped by laziness.

| Isabelle | 22 | Litteraturvetenskap |

En filmbesatt österbottning som studerar litteraturvetenskap i Åbo.

Jag drömmer om att studera filmvetenskap, bli författare och komiker.
Det sistnämnda kan tas med en nypa salt eftersom det aldrig kommer hända.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.