Urbz: Sims in the city

04.05.2018 kl. 13:05

 

 

När jag var yngre brukade jag spela väldigt mycket playstation tillsammans med en av mina bröder och vår kusin. Ett spel jag verkligen tyckte om var ett spel ur sims-franchisen - Urbz (2004).

 

Urbz går ut på att man som vanligt skapar en sim, här en urb, som sedan flyttar in till en viss plats i en storstad. Jag brukar börja på Central Station, där punkarna hänger. Under spelets gång ska man avancera och klättra uppåt i popularitet, precis som i Sims Nattliv. För att underlätta processen skaffar man vänner som ibland ger en tips och uppdrag och ibland även lär en olika trick för att man ska ha lättare att bli populär på andra ställen.

 

För att passa in och inte bli utstött på alla platser man färdas till bör man klä sig enligt modet på just den platsen, nere i tunnelbanestationen gäller exempelvis läder, piercings och tuppkam, och på andra ställen exempelvis på “Neon East“ klär alla sig i neon med tydliga influenser av manga och japansk streetstyle. Om man befinner sig för länge på en plats med fel stil kan man förlora otroliga mängder med "rep", vilket gör att man halkar neråt i popularitet igen.

 

Under spelets gång får man upprepade gånger olika tips och meddelanden från en kille som heter Darius, han hjälper en att stiga i rang och fixar ibland så att man kommer in på krogar/klubbar man egentligen inte borde få vara på. Bandet Black Eyed Peas figurerar även i spelet, så man får hänga med Will.i.am och Fergie om man villl. De var ju orerhört populära under tidigt 2000-tal så deras musik förekommer ofta på spelets soundtrack.

 

Grafiken är ju inte den bästa, men det är ju trots allt ett spel till ps2 som sedan tidigare är en lite äldre konsol. Om man gillar sims och orkar söka fram ett (eventuellt) begagnat spel så är det definitivt värt att testa, ett kul tidsfördriv.

☆☆☆.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Somedays there's more pasta in my house than there's common sense.

| Isabelle | 23 | Litteraturvetenskap |

Studerar litteraturvetenskap i Åbo och drömmer om att flytta till Norrland. Skriver, tar powernaps och äter grönkålspasta.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.

☆ - ☆☆☆☆☆