Serier för tråkiga/regniga dagar

09.08.2017 kl. 21:15

(källa)

Dark Angel (2000-2002)

Jessica Alba spelar Max, en mutant som avlats fram för att vara en supersoldat vid en hemlig anläggning. Hon flydde därifrån med ett antal andra när hon var barn. Det enda som synligt skiljer henne från vanliga människor är en streckkod i nacken. Hon jobbar som cykelbud och försöker hålla sig under anläggningens radar för att inte upptäckas, samtidigt som hon försöker hitta de andra. 

Jag såg den här serien för första gången när jag var liten och den nyss hade börjat sändas på tv här i Finland. Sedan hittade jag den igen och var tvungen att titta på den igen. Sjukt sevärd serie, även fast den lades ner efter två säsonger.

(källa)

Twin Peaks (1990-1991)

Laura Palmer, en sjuttonårig flicka, hittas död och FBI-agenten Dale Cooper blir tilldelad fallet. Han beger sig till staden Twin Peaks för att försöka hitta den skyldige. Handlingen följer ett antal av invånarnas liv efter Lauras död och så gott som alla har något att dölja.

Ursprungligen har Twin Peaks bara två säsonger, men nu har det även kommit en ny säsong. Jag har fortfarande bara sett den första säsongen på grund av att jag bollar så många serier samtidigt och lätt tappar intresset och glömmer bort den jag nyss hållit på med. Dock rekommenderar jag verkligen Twin Peaks.
Serien må vara lite svår att få något riktigt grepp om och flera gånger har jag övervägt att ge upp den helt, men eftersom att jag börjat känner jag att jag borde avsluta den också.

(källa)

Sabrina the Teenage Witch (1996-2003)

Sabrina Spellman bor med sina fastrar och katten Salem, när hon fyller 16 så får hon reda på att hon och de andra i huset är häxor. Så, på samma gång som hon tampas med att vara tonåring och den nya eleven i skolan så måste hon också tampas med att vara häxa och allt vad det innebär. Serien följer hennes liv genom tonåren och medan hon lär sig använda sina krafter utan att enbart tänka på sig själv.

Jag började titta på Sabrina the Teenage Witch i måndags och har redan börjat på andra säsongen. Avsnitten är runt 20 minuter långa och innehåller det mesta en sit-com från nittiotalet behöver.
Om du tycker om Riverdale så kan det här vara något för dig, det är en mycket ljusare och lättare serie, men de båda serierna hör till samma "universum" och Sabrina ska till och med vara med i nästa säsong!

 

Andra sevärda serier är: Full House (John stamos!), Shameless U.S., Sherlock, Bones, Freaks and geeks, Californication och Scream(!!!).

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Somedays there's more pasta in my house than there's common sense.

| Isabelle | 23 | Litteraturvetenskap |

Studerar litteraturvetenskap i Åbo och drömmer om att flytta till Norrland. Skriver, tar powernaps och äter grönkålspasta.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.

☆ - ☆☆☆☆☆