"Som att ha lock för öronen, som att allt går i ultrarapid."

24.07.2017 kl. 20:20

(källa)

Jag har precis läst klart Det handlar om dig av Sandra Beijer. Jag läste den i ett sträck. Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Efter ett par enstaka sidor kändes det som om tiden spolades tillbaka och man befann sig mitt i en femtonårings liv. Hur en förälskelse blev något av det största man varit med om. Hur man kände sig så vuxen och samtidigt så jävligt liten, rädd och vilsen. 

Jag minns tillbaka till när jag själv var femton, hur hela min varelse kändes som eld och is samtidigt när han såg på mig. Hur jag trodde jag skulle spricka när han rörde vid mig, om ens för en sekund. Hur rädd jag var för att visa mina känslor öppet, rädd för att det skulle tas från mig lika lätt som ett korthus rasar samman.

Jag mindes hur ont det gjorde när det tog slut och hur jag i flera månader drömde om dagen det skulle bli som i Det handlar om dig, hur allt kanske skulle bli bra igen. Till slut. Hur jag under tiden fördrev tiden med att festa och kyssa andra, i väntan på att kanske få kyssa honom igen.

Ända tills jag en dag kom på att jag inte hade tänkt på honom alls. Hur hålet i bröstet kändes mindre och hur jag helt enkelt insåg att jag klarade mig minst lika bra utan honom och hans tonårsfasoner. "Fuck you" tänkte jag för mig själv och bestämde mig för att inte längre slösa tid på en sådan världslig sak.

 

Beijers bok väckte femtonåringen inom mig till liv igen, om än bara för en stund. Texten känns som ett knytnävsslag i magen och allt känns plötsligt så nära.

"I hörlurarna sjunger Håkan Hellström i falsett om hur svårt det är att andas när man är femton år och oövervinnerlig. Han borde sjunga det i alla fall."
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Somedays there's more pasta in my house than there's common sense.

| Isabelle | 23 | Litteraturvetenskap |

Studerar litteraturvetenskap i Åbo och drömmer om att flytta till Norrland. Skriver, tar powernaps och äter grönkålspasta.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.

☆ - ☆☆☆☆☆