The Walking Dead Season One

28.12.2016 kl. 15:08

Igår spelade jag första spelet i The Walking Dead-serien.

The Walking Dead Season One går ut på att Lee Everett, en man som mördat sin frus älskare är på väg till fängelset. På motorvägen krockar polisbilen med en walker och Lee vaknar upp i baksätet på bilen inne i skogen. Lee flyr från platsen och polisen som dödats i kraschen och förvandlats till en walker.

Han hittar ett hus där han får kontakt med en flicka via en walkie-talkie. Flickan heter Clementine och vill försöka hitta sina föräldrar som befinner sig i Savannah, Georgia. Lee och Clementine ger sig iväg för att hitta säkerhet och förhoppningsvis hennes föräldrar. 

Under spelets gång kommer man att hitta en grupp som man lever tillsammans med medan man försöker hålla Clem i säkerhet.
Valen blir allt svårare ju längre in i spelet man kommer och snart går det från att välja om man ska gå till höger eller vänster till att välja om man ska släppa sin väns hand eller inte. 

Grafiken gav en väldigt stark känsla av serietidningar; karaktärerna och omgivningen gav liksom känslan av att vara inuti en grafisk roman.
Känslan i grafiken gav också en vibe av klassisk zombie-film, specialeffekterna känns alltså inte riktigt på topp.

Men överlag så är spelet väldigt roligt och spännande att spela, det är bara frustrerande när man tycker att man har gjort rätt val från början och stöttat rätt personer, för att sedan bli ställd mot väggen mot slutet.

 

☆☆☆.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Somedays there's more pasta in my house than there's common sense.

| Isabelle | 23 | Litteraturvetenskap |

Studerar litteraturvetenskap i Åbo och drömmer om att flytta till Norrland. Skriver, tar powernaps och äter grönkålspasta.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.

☆ - ☆☆☆☆☆