Hemma är där Katten finns

Nu är jag äntligen hemhemma, det har jag inte varit sedan jul. Jag är mest hemma för att jag saknar min katt, Katten. (okej, jag saknar nog mina vänner lite också..)

I helgen ska jag chilla med KattN, spela lite spel så att jag kan fixa med mina reviews och umgås med kompisar, tjohej.

Jag sitter även och planerar var jag ska placera mina två planerade tatueringar, en jättepersonlig som jag själv ritat (när jag gick i dagis) och en som är min egen diskretare version av mina bröders tatueringar.

05.03.2016 kl. 00:16

If you don't know one, you probably are one

Källa

Jag bestämde mig för att ta en paus och titta på en film. Denna gång blev det the DUFF, jag har dock redan sett filmen typ tre gånger innan - men jag älskar den.

Filmen som baserats på en bok med samma namn, kom ut 2015 och huvudrollerna är Mae Whitman (Perks of being a wallflower) och Robbie Amell (bl.a. The Flash och Picture this). The DUFF handlar om Bianca Piper som går sista året i gymnasiet, har två av skolans snyggaste tjejer som sina bästa vänner och skriver för skoltidningen. På en fest berättar Wesley Rush (Amell) att Bianca är hennes kompisgängs DUFF och att är hennes uppgift att svara på frågor om Jess och Casey åt andra, eftersom de inte vågar prata med dem själva.

När Bianca får veta att DUFF är en förkortning för Designated Ugly Fat Friend blir hon förbannad och alla pusselbitar faller på plats, när hon går i korridoren märker ingen någonsin  henne - bara Jess och Casey, hon blir arg över att de utnyttjat henne och gör slut med dem.

Hon blir istället vän med Wesley och de hjälper varandra, (true high school-movie style) att ordna upp något i varandras liv. 

Slutet är, som i alla filmer av den här sorten, rätt förutsägbart. Detta gör dock inte filmen onödig att se - jag rekommenderar den varmt av hela mitt hjärta. 

På imdb.com har filmen 6.6 i medeltal, jag ger The Duff ☆☆☆☆.

02.03.2016 kl. 21:35

Serendipity

Om du inte vet vad du ska lyssna på och känner att du tröttnat på dansband eller annan musik så kan du ta och checka min playlist. Den innehåller lite allt möjligt, som en påse lösgodis ungefär.

 

02.03.2016 kl. 02:00

Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest är ett av de sötaste spel jag någonsin sett. Det är ett plattformsspel som utvecklats av Moon studios och utgivits i våras (mars). Spelet finns tillgängligt för Xbox One, Xbox 360 och Microsoft Windows. Själv har jag spelat versionen ämnad för dator.

Grafiken i spelet är helt underbar. Alla färger och former omges av ett mjukt ljus och det blir inte alls jobbigt för ögonen att spela det. 
Varje bild i spelet är vackert utformad, och Ori är sjukt underbar.

Spelet går ut på, vad jag har fått för mig i alla fall (jag kan inte spela det så ofta eftersom det är Jon som köpt det på steam och han bor i Ekenäs), att rädda skogen innan ondskan tar över den och förstör den. Man spelar som en liten söt kaninlik varelse som heter Ori. Man hoppar och klättrar, slår sönder hinder och besegrar fiender. För att komma vidare till nästa del i spelet ska man låsa upp olika dörrar, vilket man gör genom att samla på olika stenar och saker som finns placerade på olika ställen runt omkring en.

När jag först såg introt när jag började spela så grät jag, jag kan inte hjälpa det jag gråter till allt. 
Om du tittar på klippet så får du en aning om vad spelet går ut på.

 

Hittills ger jag Ori and the Blind Forest ☆☆☆☆.

01.03.2016 kl. 15:48

Episode: Mean Girls: Senior Year

Episode är ett telltale spel utformat för ios och android, där man får skapa en karaktär som man sedan leder genom olika storys. Just nu håller jag på att testa Mean Girls: Senior Year, vilket är precis som det låter. Din karaktär flyttas till North Shore High för att gå sista året i gymnasiet där, med siktet inställt på Yale. 

Under spelets gång fattar man beslut baserat på hur man känner att man gör rätt eller hur man vill att berättelsen ska urarta sig, man kan till exempel ställa upp i ett skolval mot sin största rival - Regina George, försöka fixa in sig i hjärtat på ens crush eller helt enkelt bara chilla runt i skolan med Janis, Damian och Cady.

Spelet är sjukt underhållande, det enda jag skulle lägga som minus är att man har "passes" som gör att man kan spela de olika episoderna, vilka fylls på regelbundet. Det är aldrig kul att stanna vid en cliffhanger för att ens pass tog slut. Vill man göra roligare eller modigare val, eller ha finare kläder i spelet måste man också köpa till "gems", vilket jag förstår eftersom spelet i grunden är gratis och tillverkarna måste tjäna något på det.

(De flesta andra storys jag testat har inte haft gem-systemet)

Jag ger Episode 4.5 / 5. Jag skulle kunna ge det 5/5, men passen och diamanterna drar ner mitt betyg en aning.

 

 

01.03.2016 kl. 15:42

Mardi

 

Idag är det tisdag. En dag jag nästan tycker mindre om än måndag. Jag har försökt vara produktiv idag, men hittills har det gått lite sådär.. 

Jag har i alla fall hunnit diska och läsa ut Unge Werthers lidanden. Yay me. Ikväll ska jag ut och äta med bland annat mina stamceller som letar sig söderut för en natt. Bird joke, he he.
Nu ska jag tvinga mig själv att läsa nationalistisk lyrik från svunna tider.

Hoppas dagen bär med sig guld och gröna skogar för den som läser detta. 

01.03.2016 kl. 15:27

The struggle is real

Ni vet när man inte orkat diska på ett par dagar och man till slut inte har en ren tallrik eller skål att äta från? Inte? Nä, inte jag heller..

29.02.2016 kl. 17:04

Februarifavoriter

1. funniest thing that happened to you?
Jag stod och låste fast min cykel vid Arken när det kom ut två killar som gick mot grinden. Jag kollade upp för att se om det var någon jag kände, det var det inte, men jag fick ögonkontakt med en av dem.

De som har sett mig vet säkert att jag har resting bitch face, jag kan vara hur glad som helst och ändå se ut som att jag just mördat 14 personer och deras husdjur. Han trodde antagligen att jag var arg så han fick världens räddaste min och kollade ner i marken resten av vägen till grinden. Heh.

2. which books did you read?
Mest bara böcker och texter vi ska läsa till tenten den här kursen. Jag håller dock på med 1984 och Great Gatsby, utanför skolan. Jag har liksom stannat av lite med läsandet just nu, vilket är jättesynd. 

3. favorite movies?
Den här månaden blir det definitivt Catch me if you can, Shutter island och Deadpool.

4. something that made you proud of yourself?
Att jag lyckades träna varje dag i en hel vecka. Sen kom livet och blandade sig i.

5. which games did you play?
Surgeon simulator, L.A. Noire, Rayman (origins eller legends, minns inte vilket) och Episode (mobilspel som verkligen rekommenderas).

6. did you travel anywhere?
Ekenäs (haha), från hallis till Arken - det är en resa må jag säga er.

7. what food have you tried and loved?
Jag har aldrig riktigt fastnat för wok, men nu denna månad har jag prövat att laga egen som inte har alla äckliga kryddor på sig. Gott.

8. which songs have you been listening to the most?
Do ya - Neil Nathan, High hopes filoux remix - Kodaline, Brun og blid - Staysman & Lazz ft. Katastrofe.

9. favorite products , accessories , clothes etc.?
Alla mina ansiktstvättar, mitt halsband med en måne och mina flanellskjortor.
 

10. what did you learn?
Jag lärde mig ett nytt ord. Incredulous (typ skeptisk/t)
"an incredulous smile." 

 

29.02.2016 kl. 13:57

Cat Woman och Californication

Min helg började i torsdags, efter att jag äntligen åkte hem från Arken. Jag hade spenderat hela dagen där, först för engelskaprov och sen genom att läsa till tenten vi har på fredag.

Jon hämtade mig från Arken och vi skyndade till butiken för att handla lite snacks för att sedan slänga oss ner i soffan framför netflix. 

Fredagen bjöd på ett besök till Turun Sarjakuva kauppa och ett besök till Kuppis city market. Jag stod länge och försökte välja mellan en tidning med Wonder Woman och en med Cat Woman. Till slut föll valet på Cat Woman. 

Igår blev det mest bara netflix. Vi är inte så produktiva. Jag försökte läsa lite men det var inte lika kul som att  titta på O.C. och att bläddra i min nya serietidning.

Just nu sitter jag och äter sojaschnitzlar eftersom min kropp tydligen inte nöjde sig med woken jag lagade till mat tidigare idag. Nåja, gott är det i alla fall.

 

 

28.02.2016 kl. 22:27

Om att inte vilja äta

Den här veckan är det Eating Disorders Awareness Week (22.2-28.2.16), så jag tänkte dela med mig av mina matproblem.

Jag har ända sedan jag föddes haft problem med mina matvanor och mitt ätande.

När jag var liten vägrade jag äta, jag gick i näringsterapi (enligt papper jag hittat hemma) och mina föräldrar försökte med allt. De försökte snällt med glada gubbar av mat på tallriken, de höll mig upp och ner så att jag skulle svälja maten och höll mig för näsan så att jag i alla fall skulle vara tvungen att öppna munnen för att ens få i mig lite näring. 

Jag har många gånger fått höra om hur jag bara åt en makaron om dagen ett tag.

Det har aldrig egentligen varit en full on ätstörning, typ anorexia nervosa eller något sånt, det har aldrig haft något att göra med att jag trott att jag varit tjock eller varit rädd för att gå upp i vikt. Jag har helt enkelt haft problem med att tycka att mat är gott, och att vilja äta. Jag minns ett tag när jag var liten, då brukade jag svälja luft för att inte vara hungrig och vara  tvungen att äta mat, mat var äckligt, det smakade illa och jag tyckte helt enkelt att det var onödigt.

Jag minns också att jag inte förstod hur hunger egentligen kändes som, jag brukade kalla det oro eftersom jag förknippade känslan av extrem hunger med nervositet. 

Jag började äta normalt och som folk (relativt i alla fall) i högstadiet, nu äter jag mat nästan varje dag. Jag måste bara tycka att det smakar relativt gott. Ibland orkar jag inte laga mat, eller så känner jag helt enkelt inte för att äta och dricker en kopp te eller något istället. Jag vet att man måste äta, så jag försöker att äta varje dag. 

Jag har fortfarande problem med vissa maträtter och att äta hemma hos folk när de har lagat mat, eftersom jag inte vill behöva låtsas att det är gott. Nu tycker jag dock att det mesta smakar helt okej och försöker att smaka på det som erbjuds. 

Food is love, food is life.

26.02.2016 kl. 01:13

Axplock från min tumblr

Min tumblr består väldigt mycket av olika gifs från tv-serier och filmer, olika vintage- och retroinspirerade bilder och bilder på böcker. Ibland förekommer det väldigt mycket kläder på den. Jag rebloggar det jag tycker är fint eller roligt, vilket i princip är allt.
24.02.2016 kl. 19:44

On Wednesdays we buy plants

Idag införskaffade jag mig en ny vän. Sune. Han kommer säkert dö snart, jag är inte den bästa på att hålla växter vid liv. Plants are friends too, guys!

Jag var och handlade mat när jag såg att de sålde små Aloe vera plantor för ett par euron, så jag slängde ner den som såg sötast ut i min korg och stampade nöjt iväg(nu har jag dock skavsår eftersom jag återinförde project break in Docs). 

Nu har jag satt honom i fönstret för att han ska få tillräckligt med ljus, dock ovanför mitt batteri men jag skruvade ner det så att det inte blir för varmt.
Eftersom mina fönsterbräden i princip inte existerar så var jag tvungen att sticka ner den lilla krukan i en sönderklippt plastmugg och fästa den på ett av de små fönsterbräden jag har med lite dubbelsidig tejp. Fint så. 

Hur länge tror ni det tar innan Sune dör? I give it a month. Högst.

24.02.2016 kl. 16:59

Vuxenpoäng plus minus noll

Min dag har hittills spenderats i sängen på grund av huvudvärk och illamående, dock med underhåll från diverse bloggar, samt i badrummet där jag fick för mig att utföra en mycket långdragen ansiktsrengöring. 

Just nu dricker jag vaniljkaffe ur min kaffepress, båda sakerna fick jag i julklapp av min ena storebror och hans sambo, danke!
Det blev  dock lite vattnigt eftersom jag 1. inte har ett kaffemått 2. inte orkade mäta upp hur mycket vatten jag behövde för en kopp - men det är gott ändå.
Lite som te med vaniljsmak och en hint av kaffe. För att dra ner vuxennivån lite så dricker jag det ur en av mina favoritmuggar, båda med motiv från Teenage Mutant Ninja Turtles. 

Nu ska jag kolla genom litteraturlistan för Litteraturens historia 2 och försöka göra det jag kom hit för egentligen. Studera. 

23.02.2016 kl. 15:56

Reselistan

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Varmaste Turkiet, kallaste Lappland eller Island.

Hur länge varade din längsta resa? Två veckor som kändes som fyra eftersom jag var 15 och ensam med mina stamceller.

Vad är ditt favoritsätt att resa på? Med flyg eller tåg, om jag får sitta ensam eller med en vän. Främlingar i kollektivtrafiken, vik hädan.

Favoritland att resa i? Jag måste säga England här, eller Finland. Det är ju faktiskt fint här.. Ibland..

Berätta om en resa som inte blev som du trodde. 

När jag och två av mina bästa vänner åkte till Belgien över en helg och festade. Min telefon blev stulen på en nattklubb och vi hamnade nästan mitt i ett enormt slagsmål mitt på gatan utanför tidigare nämnda nattklubb.

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Eiffeltornet eller Buckingham Palace.

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Don't. Just don't.

Har du några måsten i reseväskan?

Minst två böcker så att jag kan variera, tandborste, för många tröjor och extra underkläder.

Dina fyra bästa resebilder.

Två från Paris och två från Island

Vad är den sämsta resan du gjort?

Jag måste nog säga en av resorna till Turkiet.

Vart skulle du vilja åka just nu?

Till Bali eller till Australien.

Vart vill du absolut inte åka?

Afghanistan eller något land ditåt, det verkar bara allmänt oroligt och skrämmande där. #media

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

Jag skulle hemskt gärna åka till Australien i ett par veckor, eller bara över en helg till London, Paris eller Berlin. Så någon weekend trip kanske planeras in i sommar..

22.02.2016 kl. 20:26

Babyspyor och grisbiljetter

Efter nästan två timmar sömn vaknade jag av mitt alarm. Efter att jag legat och grinat en stund åt att jag var tvungen att stiga upp började jag minnas min dröm. 

Jag fick ett barn och jag var världens sämsta mamma. Jag kunde inte hålla i barnet ordentligt, utan istället var det som att hålla i en klump med gelé som liknade något oerhört på Lord Voldemort. Jag lämnade barnet ensamt på min säng medan jag gjorde andra saker, som att stå och hoppa på min grannes balkong etc.
Sedan spydde barnet i mitt ansikte. Jag använde då min egen avkomma, mitt eget kött och blod, till att torka mitt ansikte med. #MotherOfTheYear

Min dag har hittills spenderats med att stå i kö för att köpa biljetter till Pampas nationaldag. Nästan fyra timmar av mitt liv gick åt till det. Fyra. Quatre. Four. Neljä. Jag kunde ha sovit istället, men nu har jag de sabla biljetterna och en hejdundrande huvudvärk. Score!

[KällaJag kände mig lite som Brian medan jag väntade. Jag tänkte flera gånger för mig själv "Snälla skjut mig nu." - Måndagar är alltid så gemytliga.

22.02.2016 kl. 13:54

Somedays there's more pasta in my house than there's common sense.

| Isabelle | 23 | Litteraturvetenskap |

Studerar litteraturvetenskap i Åbo och drömmer om att flytta till Norrland. Skriver, tar powernaps och äter grönkålspasta.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.

☆ - ☆☆☆☆☆