Mardi

 

Idag är det tisdag. En dag jag nästan tycker mindre om än måndag. Jag har försökt vara produktiv idag, men hittills har det gått lite sådär.. 

Jag har i alla fall hunnit diska och läsa ut Unge Werthers lidanden. Yay me. Ikväll ska jag ut och äta med bland annat mina stamceller som letar sig söderut för en natt. Bird joke, he he.
Nu ska jag tvinga mig själv att läsa nationalistisk lyrik från svunna tider.

Hoppas dagen bär med sig guld och gröna skogar för den som läser detta. 

01.03.2016 kl. 15:27

The struggle is real

Ni vet när man inte orkat diska på ett par dagar och man till slut inte har en ren tallrik eller skål att äta från? Inte? Nä, inte jag heller..

29.02.2016 kl. 17:04

Februarifavoriter

1. funniest thing that happened to you?
Jag stod och låste fast min cykel vid Arken när det kom ut två killar som gick mot grinden. Jag kollade upp för att se om det var någon jag kände, det var det inte, men jag fick ögonkontakt med en av dem.

De som har sett mig vet säkert att jag har resting bitch face, jag kan vara hur glad som helst och ändå se ut som att jag just mördat 14 personer och deras husdjur. Han trodde antagligen att jag var arg så han fick världens räddaste min och kollade ner i marken resten av vägen till grinden. Heh.

2. which books did you read?
Mest bara böcker och texter vi ska läsa till tenten den här kursen. Jag håller dock på med 1984 och Great Gatsby, utanför skolan. Jag har liksom stannat av lite med läsandet just nu, vilket är jättesynd. 

3. favorite movies?
Den här månaden blir det definitivt Catch me if you can, Shutter island och Deadpool.

4. something that made you proud of yourself?
Att jag lyckades träna varje dag i en hel vecka. Sen kom livet och blandade sig i.

5. which games did you play?
Surgeon simulator, L.A. Noire, Rayman (origins eller legends, minns inte vilket) och Episode (mobilspel som verkligen rekommenderas).

6. did you travel anywhere?
Ekenäs (haha), från hallis till Arken - det är en resa må jag säga er.

7. what food have you tried and loved?
Jag har aldrig riktigt fastnat för wok, men nu denna månad har jag prövat att laga egen som inte har alla äckliga kryddor på sig. Gott.

8. which songs have you been listening to the most?
Do ya - Neil Nathan, High hopes filoux remix - Kodaline, Brun og blid - Staysman & Lazz ft. Katastrofe.

9. favorite products , accessories , clothes etc.?
Alla mina ansiktstvättar, mitt halsband med en måne och mina flanellskjortor.
 

10. what did you learn?
Jag lärde mig ett nytt ord. Incredulous (typ skeptisk/t)
"an incredulous smile." 

 

29.02.2016 kl. 13:57

Cat Woman och Californication

Min helg började i torsdags, efter att jag äntligen åkte hem från Arken. Jag hade spenderat hela dagen där, först för engelskaprov och sen genom att läsa till tenten vi har på fredag.

Jon hämtade mig från Arken och vi skyndade till butiken för att handla lite snacks för att sedan slänga oss ner i soffan framför netflix. 

Fredagen bjöd på ett besök till Turun Sarjakuva kauppa och ett besök till Kuppis city market. Jag stod länge och försökte välja mellan en tidning med Wonder Woman och en med Cat Woman. Till slut föll valet på Cat Woman. 

Igår blev det mest bara netflix. Vi är inte så produktiva. Jag försökte läsa lite men det var inte lika kul som att  titta på O.C. och att bläddra i min nya serietidning.

Just nu sitter jag och äter sojaschnitzlar eftersom min kropp tydligen inte nöjde sig med woken jag lagade till mat tidigare idag. Nåja, gott är det i alla fall.

 

 

28.02.2016 kl. 22:27

Om att inte vilja äta

Den här veckan är det Eating Disorders Awareness Week (22.2-28.2.16), så jag tänkte dela med mig av mina matproblem.

Jag har ända sedan jag föddes haft problem med mina matvanor och mitt ätande.

När jag var liten vägrade jag äta, jag gick i näringsterapi (enligt papper jag hittat hemma) och mina föräldrar försökte med allt. De försökte snällt med glada gubbar av mat på tallriken, de höll mig upp och ner så att jag skulle svälja maten och höll mig för näsan så att jag i alla fall skulle vara tvungen att öppna munnen för att ens få i mig lite näring. 

Jag har många gånger fått höra om hur jag bara åt en makaron om dagen ett tag.

Det har aldrig egentligen varit en full on ätstörning, typ anorexia nervosa eller något sånt, det har aldrig haft något att göra med att jag trott att jag varit tjock eller varit rädd för att gå upp i vikt. Jag har helt enkelt haft problem med att tycka att mat är gott, och att vilja äta. Jag minns ett tag när jag var liten, då brukade jag svälja luft för att inte vara hungrig och vara  tvungen att äta mat, mat var äckligt, det smakade illa och jag tyckte helt enkelt att det var onödigt.

Jag minns också att jag inte förstod hur hunger egentligen kändes som, jag brukade kalla det oro eftersom jag förknippade känslan av extrem hunger med nervositet. 

Jag började äta normalt och som folk (relativt i alla fall) i högstadiet, nu äter jag mat nästan varje dag. Jag måste bara tycka att det smakar relativt gott. Ibland orkar jag inte laga mat, eller så känner jag helt enkelt inte för att äta och dricker en kopp te eller något istället. Jag vet att man måste äta, så jag försöker att äta varje dag. 

Jag har fortfarande problem med vissa maträtter och att äta hemma hos folk när de har lagat mat, eftersom jag inte vill behöva låtsas att det är gott. Nu tycker jag dock att det mesta smakar helt okej och försöker att smaka på det som erbjuds. 

Food is love, food is life.

26.02.2016 kl. 01:13

Axplock från min tumblr

Min tumblr består väldigt mycket av olika gifs från tv-serier och filmer, olika vintage- och retroinspirerade bilder och bilder på böcker. Ibland förekommer det väldigt mycket kläder på den. Jag rebloggar det jag tycker är fint eller roligt, vilket i princip är allt.
24.02.2016 kl. 19:44

On Wednesdays we buy plants

Idag införskaffade jag mig en ny vän. Sune. Han kommer säkert dö snart, jag är inte den bästa på att hålla växter vid liv. Plants are friends too, guys!

Jag var och handlade mat när jag såg att de sålde små Aloe vera plantor för ett par euron, så jag slängde ner den som såg sötast ut i min korg och stampade nöjt iväg(nu har jag dock skavsår eftersom jag återinförde project break in Docs). 

Nu har jag satt honom i fönstret för att han ska få tillräckligt med ljus, dock ovanför mitt batteri men jag skruvade ner det så att det inte blir för varmt.
Eftersom mina fönsterbräden i princip inte existerar så var jag tvungen att sticka ner den lilla krukan i en sönderklippt plastmugg och fästa den på ett av de små fönsterbräden jag har med lite dubbelsidig tejp. Fint så. 

Hur länge tror ni det tar innan Sune dör? I give it a month. Högst.

24.02.2016 kl. 16:59

Vuxenpoäng plus minus noll

Min dag har hittills spenderats i sängen på grund av huvudvärk och illamående, dock med underhåll från diverse bloggar, samt i badrummet där jag fick för mig att utföra en mycket långdragen ansiktsrengöring. 

Just nu dricker jag vaniljkaffe ur min kaffepress, båda sakerna fick jag i julklapp av min ena storebror och hans sambo, danke!
Det blev  dock lite vattnigt eftersom jag 1. inte har ett kaffemått 2. inte orkade mäta upp hur mycket vatten jag behövde för en kopp - men det är gott ändå.
Lite som te med vaniljsmak och en hint av kaffe. För att dra ner vuxennivån lite så dricker jag det ur en av mina favoritmuggar, båda med motiv från Teenage Mutant Ninja Turtles. 

Nu ska jag kolla genom litteraturlistan för Litteraturens historia 2 och försöka göra det jag kom hit för egentligen. Studera. 

23.02.2016 kl. 15:56

Reselistan

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Varmaste Turkiet, kallaste Lappland eller Island.

Hur länge varade din längsta resa? Två veckor som kändes som fyra eftersom jag var 15 och ensam med mina stamceller.

Vad är ditt favoritsätt att resa på? Med flyg eller tåg, om jag får sitta ensam eller med en vän. Främlingar i kollektivtrafiken, vik hädan.

Favoritland att resa i? Jag måste säga England här, eller Finland. Det är ju faktiskt fint här.. Ibland..

Berätta om en resa som inte blev som du trodde. 

När jag och två av mina bästa vänner åkte till Belgien över en helg och festade. Min telefon blev stulen på en nattklubb och vi hamnade nästan mitt i ett enormt slagsmål mitt på gatan utanför tidigare nämnda nattklubb.

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Eiffeltornet eller Buckingham Palace.

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Don't. Just don't.

Har du några måsten i reseväskan?

Minst två böcker så att jag kan variera, tandborste, för många tröjor och extra underkläder.

Dina fyra bästa resebilder.

Två från Paris och två från Island

Vad är den sämsta resan du gjort?

Jag måste nog säga en av resorna till Turkiet.

Vart skulle du vilja åka just nu?

Till Bali eller till Australien.

Vart vill du absolut inte åka?

Afghanistan eller något land ditåt, det verkar bara allmänt oroligt och skrämmande där. #media

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

Jag skulle hemskt gärna åka till Australien i ett par veckor, eller bara över en helg till London, Paris eller Berlin. Så någon weekend trip kanske planeras in i sommar..

22.02.2016 kl. 20:26

Babyspyor och grisbiljetter

Efter nästan två timmar sömn vaknade jag av mitt alarm. Efter att jag legat och grinat en stund åt att jag var tvungen att stiga upp började jag minnas min dröm. 

Jag fick ett barn och jag var världens sämsta mamma. Jag kunde inte hålla i barnet ordentligt, utan istället var det som att hålla i en klump med gelé som liknade något oerhört på Lord Voldemort. Jag lämnade barnet ensamt på min säng medan jag gjorde andra saker, som att stå och hoppa på min grannes balkong etc.
Sedan spydde barnet i mitt ansikte. Jag använde då min egen avkomma, mitt eget kött och blod, till att torka mitt ansikte med. #MotherOfTheYear

Min dag har hittills spenderats med att stå i kö för att köpa biljetter till Pampas nationaldag. Nästan fyra timmar av mitt liv gick åt till det. Fyra. Quatre. Four. Neljä. Jag kunde ha sovit istället, men nu har jag de sabla biljetterna och en hejdundrande huvudvärk. Score!

[KällaJag kände mig lite som Brian medan jag väntade. Jag tänkte flera gånger för mig själv "Snälla skjut mig nu." - Måndagar är alltid så gemytliga.

22.02.2016 kl. 13:54

Turbo Pug

Turbo Pug är ett indiespel utvecklat av Space cat studios och utgavs i början av november 2015. Spelet är ett plattformsspel som liknar Mariospelen som nog alla säkert spelat minst en gång i sitt liv, men istället för en rörmokare som räddar en prinsessa så är man en liten mops som hoppar fram genom slumpmässigt valda världar och samlar "pug points".
Efter att man samlat tillräckligt mycket poäng kan man låsa upp nya utstyrslar åt sin pug också, just nu har jag en av dem som fanns färdigt att välja mellan, den med en röd mantel. (- om man inte tycker om hundar så kan man även  vara en katt!)

Man får också poäng för hur långt man kommer innan man antingen krockar in i en vägg, en tagg eller en cirkelsåg, eller tills man faller ner. Att banorna ändras efter varje gång gör att man alltid måste vara beredd på ett hinder.

Jag älskar grafiken i spelet, men det faktum att den är väldigt "pixlig" gör att mina ögon inte hinner med och allting blir suddigt när man skuttar fram över skärmen. Vilket gör att jag sitter och kisar för att kunna fokusera, annars så tycker jag väldigt mycket om spelet och att jag inte ser någonting ökar bara på svårighetsgraden.

Musiken är också väldigt gemytlig, så den kan jag inte direkt klaga på, förutom när man har dött ca 78 gånger innan man kommit förbi sitt highscore och man vill riva öronen av sig för att man är så frustrerad. Annars ger jag Turbo Pug 4.

Spelet finns att köpa för under 1€ på Steam, så om du inte gillar det så är det ingen direkt förlust.Turbo Pug är kompatibelt för Windows XP. - Vista och Windows 7.


21.02.2016 kl. 22:50

R.I.P Bill Murray as a Zombie

Källa

Zombieland är en skräck-komedi från 2009 med Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone och Abigail Breslin i huvudrollerna.

Den utspelar sig i USA under en zombieapokalyps och de fyra olika karaktärerna har tre olika men ändå samma mål. Medan de alla försöker överleva och uppnå sina mål finner de något ännu mera värdefullt.   
          

Filmen var mycket underhållande och jag skrattade högt flera gånger under tiden jag tittade på den. 
Woody och Emma är två av mina personliga favoriter, en film med någon av dem i kan inte vara dålig. 
Zombieland var faktiskt en av de bästa zombiefilmerna jag sett, jag brukar vanligtvis inte vara så förtjust i just zombies men den här filmen fick mig faktiskt att tycka att det var underhållande.


På imdb.com har Zombieland 7.7 i medeltal. Jag ger den 8.

 

 

21.02.2016 kl. 22:44

The new kid

Eftersom detta nu är mitt miljonte försök på att driva en blogg, så bestämde jag mig för att mitt första inlägg skulle bli ett "get to know me"- inlägg. Det här kommer att vara min fristad, oas, eller helt enkelt mitt gömställe när jag inte orkar med omvärlden eller vill skriva av mig medan jag prokrastinerar. 

Välkommen, nu kör vi.

 

Vad heter du? Isabelle.

Smeknamn? Bella, Caken, Ungjävel, Master, Emperor, you name it.

Födelsedag? Den tionde april plockades jag ut ur min kära mor.

Stjärntecken? Vädur.

Yrke? Studerar litteraturvetenskap i Åbo. Om jag måste säga ett yrke ändå så säger jag nog livsnjutare.

Längd? Cirka 160 centimeter ovan havsytan.

Hårfärg?  Enligt förpackningen så har mitt hår färgen "chocolate", dock blandat med kastanj. Egentligen är jag sådär härligt råttfärgat blond.

Ögonfärg?  Blå/grå. Röda när jag är hungrig och vill ha blod.

Piercing? 4-5 (ett har i princip vuxit igen) hål i öronen. #basicbitch

Tatueringar? - Tyvärr, har dock ett flertal planerade.

Höger/Vänster hänt? - Jag använder min högra tass mest.

Bästavän? - Jag kan nog egentligen inte säga att jag har en bästa vän, jag har ett flertal goda vänner som känns som att vi spenderat tid i samma livmoder. Om jag måste säga en så säger jag Makahla.

Favoritfilm?  Breakfast Club, 10 things I hate about you eller Pitch Perfect.

Favoritserie?  Supernatural, Girls eller Californication.

Favoritlåt?  Don't you (forget about me) - Simple Minds

Favoritfärg?  Svart som min själ. Eller lila som ett blåmärke.

Favoritresturang?  Hesburger.

Favoritaffär?  Forever21 kanske.

Favoritbok?  Harry Potter och hemligheternas kammare eller Not that kind of girl.

Favorittidning? Cosmo.

Favoritskor?  Combat boots all day everyday.

Favoritplats?  Min säng.

Var befinner du dig om 10 år? Antagligen mitt i en medelålderskris med glest hår och barn som sitter fast i bröstvårtorna. #drömmen

Stationär eller bärbar? Stationär för spel, bärbar för livet.

Känsla just nu? Underhållen av mig själv och lite trött.

Idol? Spencer Hastings.

Genre? Musik? Film? Bok? Vad kräver du av mig, lista??

Vad tänker du på just nu?  Judd Nelson, fråga mig inte varför.

Vad kollar du på? Skärmen och min mobil som vägrar sluta blinka. 

Vad har du på dig?  Flanellskjorto å lädervästi. Nä, hud, leggings, min topp med superhjältar på och flanellskjorta.

Vad vill du jobba med när du blir stor? World domination. Eller dödgrävare, man får ju spendera tid ute i naturen i alla fall.

Hund eller katt? Jag tycker om både hundar och katter eftersom båda arterna alltid funnits i mitt liv. 

Coca Cola eller Pepsi? Cola all the way. Jag levde på cola när jag var yngre.

Vad köpte du senast?  Donuts.

Språk?  Svenska, engelska, franska, finska, sarkasm.

21.02.2016 kl. 22:08

My ambition is handicapped by laziness.

| Isabelle | 22 | Litteraturvetenskap |

En filmbesatt österbottning som studerar litteraturvetenskap i Åbo.

Jag drömmer om att studera filmvetenskap, bli författare och komiker.
Det sistnämnda kan tas med en nypa salt eftersom det aldrig kommer hända.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.