Bon iver

Idag började jag dagen med att söka efter en av knapparna till min kappa, den uppskattade inte mitt lager av fett på magen. Rude.

De två stressigaste veckorna jag haft hittills i höst är snart över och jag fick min första femma i en individuell uppgift.
Förutom skolarbeten har jag fullt upp med att titta på serier, de jag fokuserar mest på nu är The O.C., The Walking Dead och Twin Peaks.
Min mamma rekommenderade faktiskt Twin Peaks åt mig eftersom hon vet att jag älskar mordgåtor och allmänt mörka saker, hittills är jag väldigt fast i serien, mina favoriter är Agent Cooper och Audrey Horne. Jag har bara två avsnitt kvar på första säsongen nu. 
Jag hörde förresten att det snart kommer en ny säsong som utspelar sig 25 år senare - stämmer det?  

För övrigt är det väldigt mysigt med snö, särskilt medan man dricker glögg. Det skulle dock få vara varmare, eller så måste jag helt enkelt trotsa min inre tonårsrebell och stänga jackan, fast då kanske fler knappar flyger dit pepparn växer..

10.11.2016 kl. 21:26

Lyckan i att vara hemma

källa

Jag är hemhemma över helgen och det känns så himla himla skönt. Det finns inget så befriande som att köra förbi skylten där det står Österbotten (okej, ibland känns det lika skönt när man kör åt andra hållet också, men ändå...). När man liksom märker hur platt allting blir och hur skogarna ser mer och mera bekanta ut, jag har fortfarande inte tagit in hur mycket tallskog det faktiskt finns i Finland, här hemma känns det som att det mest är gran(?). 

När jag kom hem hade mamma varit och handlat mat åt mig, jag har inte ätit kött på en och en halv månad, så hon hade ringt i förväg och frågat vad jag ville ha.
Pappa hade som vanligt köpt juice åt mig, två olika sorter. En av rätt märke, men fortfarande inte den rätta smaken. Jag är glad ändå, jag älskar att han försöker köpa rätt sort eftersom att han vet hur mycket jag tycker om juice. 

Sen så har vi ju Katten också, min egen lilla skitunge. Hon hatar i stort sett allt. Allt förutom gräddfil. Och mig. Ibland.

I helgen har jag tänkt fixa med lite skoluppgifter, åka till biblioteket och sen också kanske ta en krogrunda med lite vänner. 

 

 

21.10.2016 kl. 10:52

high five to the face

Alla som har besökt en bar, eller nattklubb, känner troligtvis igen den otroligt klängiga personen som från en period under kvällen väljer att börja följa din umgängeskrets. Hen kommer börja kvällen som en helt trevlig individ, tills kvällens slut när denne utvecklat sig till en obehaglig vampyr som suger ur all feelis ur hela kvällen.  

Personen som nämnts ovan kan vara en bekant eller en helt okänd, oftast är personen väldigt berusad och detta leder oftast till oerhört obekväma situationer när man befinner sig på en bar eller en nattklubb.

Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag har varit tvungen att börja med att säga till en person att sluta gnugga sig mot mig eller en av mina vänner på dansgolvet, eller att sluta klänga  vid baren. Alla mina försök leder alltid (med 90% säkerhet) till att jag innan kvällens slut har varit tvungen att fysiskt ta i denna person i axeln eller dylikt för att demonstrera hur oönskade deras närmanden är.

På sistone har jag övergått till ett system som går så här(ta gärna följe):

1. Säg till (högt)

2. Säg till högre, med en knuff

3. Repetera steg två men varna om vidare kontakt (ordningsvakter osv.)

4. Lägg hela din j-vla hand i hens fejs samtidigt som du knuffar bakåt. Om hen inte fattar vid det här laget så här hen antingen för full eller för kåt för att kunna befinna sig på en allmän plats - tillkalla vakter

Efter denna lista hoppas jag att ens en person skall kunna ha en okej kväll på en bar/pub/nattklubb.

Over and out,

15.10.2016 kl. 02:18

Fullt ös medvetslös

Så här såg det ut när jag och Morgan stressade ihop en skylt till vår presentation för abiturienterna #Aforeffort

Nu i helgen har jag haft besök av en trevlig gosse, vi har bland annat fortsatt med att frossa i Blue Mountain State, ätit på Subway två gånger inom 24 timmar, druckit screwdrivers och hängt med abiturienter som varit i åbo på exkursion.

Igår var jag och hjälpte ÖN med ovannämnda exkursion och sitzade med massor av glada österbottningar. Jag drack och dansade som om det inte fanns någon morgondag, vilket jag insåg att inte var den bästa idén jag haft, när jag vaknade med en känsla av illamående och brutal törst. 
Minnen från gårkvällen spelades upp som en film och vissa av dem fick mig att vilja lägga kudden över ansiktet och skrika lite, bland annat när jag drogs med nerför en trappa av en abiturient och att jag stod med halva kroppen inne i kylen och åt pizza från översta hyllan när jag kom hem. I slutändan var det dock en sjukt rolig kväll, trots blåmärken och en baksmälla som fortfarande håller i sig. 

09.10.2016 kl. 20:16

Mensklig lista

Känslan när du fick din första mens?
Jag föddes för tidigt så jag har alltid känt att jag har varit lite efter alla med det fysiska, så jag minns att det kändes jättekul. De första tre gångerna. 

Hur har du koll på din menscykel?
Eftersom att jag är lite för beroende av min mobil så använder jag en app som heter P tracker. Där kan man bland annat fylla i symptom och början och slutet på mensen så att den kan börja räkna ut en cykel. Den har funkat nästan felfritt hittills, gratis är den också.


Med vem pratar du om mens?
Med vem som helst, basically. Jag skäms inte över det. 

Har du nån gång blivit överrumplad av din mens?
Man har ju inte varit 100% beredd alla gånger, eller när den hoppat ett par dagar och överraskar en tidigare än väntat.

Den pinsammaste situationen din mens har utsatt dig för?
När jag panikslaget försökte hitta normala produkter i Paris för ett par år sedan, och var tvungen att prata franska med en ung kille på ett apotek för att han skulle kunna hjälpa mig. Kan dock lugnt säga att vi var lika obekväma båda två.

Hur ont gör din mens när det är som värst?

Ungefär så här.

Vad tycker du om din mens?
Den är väl helt okej. Jag är ärligt talat glad över att den finns, utan den skulle nog hypokondrikern i mig bryta ihop fullständigt.

Ditt bästa mensminne?
Jag måste nog säga alla gånger den varit så sjukt försenad och ändå bestämt sig för att komma 1. När man har skydd med i väskan 2. När den inte krockat med något roligt event 3. Och det Inte känts som att man haft en igelkott i livmodern

04.10.2016 kl. 14:43

The Bucket List

källa

I helgen tog jag mig i kragen och såg en film jag funderat på länge, jag har undvikit den eftersom att jag varit bergsäker på att jag skulle gråta. Det gjorde jag fan också.

The Bucket List är en film från 2007 med Morgan Freeman och Jack Nicholson i huvudrollerna. 
Filmen handlar om hur Carter (Freeman) och Edward (Nicholson), två för varandra helt okända män, får beskedet att de har cancer. De läggs båda in på sjukhus där de blir tvungna att dela rum, när de båda får höra att de har mellan sex månader till ett år kvar så besluter de sig för att göra sin gemensamma bucket list till verklighet och tillsammans upptäcker de världen. 

källa
Morgan Freeman och Jack Nicholson är två skådespelare jag verkligen beundrar, de kan inte göra dåliga filmer.
Jag tror jag aldrig har tyckt att en film någon av dem gjort varit dålig. Så att se dem i samma film gjorde att The Bucket List helt enkelt inte kunde bli annat än bra. Jag tyckte om idén med filmen, den kändes mysig och samtidigt hjärtskärande - jag grät som sagt. 

Så vill du se en mysig men ändå sorglig film, ge The Bucket List en chans. Du kommer inte ångra dig.

 

03.10.2016 kl. 22:19

Mysig helg

I onsdags bestämde jag mig för att jag behövde en paus från all stress, så jag bokade en biljett till Ekenäs. På fredagen packade jag min ryggsäck och hoppade på tåget.

Nu har jag varit tillbaka i Åbo i ett par timmar och känner hur all stress åter igen flåsar mig i nacken som ett efterhängset fyllo under en barrunda.
 

Under min vistelse i Ekenäs hann jag bland annat med att titta på allt för mycket Blue Mountain State, briljera i beerpong och flip cup, äta tortillas med kikärtor istället för kött, dansa på Santa Fe och mysa. 

Jag märkte också att Netflix har fyllt på med skräckfilmer och annat som känns höstigt, jag hann bland annat titta på A Nightmare On Elmstreet och Friday the 13th. Jag har planerat att se igenom alla klassiker och alla mina favoritslashers, det ni, det är höst för mig. 

03.10.2016 kl. 22:03

Bridget Jones's Baby

källa

Igår bestämde jag och Jon oss för att gå på bio, eftersom Bridget Jones's Baby gick så valde vi den - eller jag valde den, men sak samma. När vi kom dit fick vi presentpåsar med bl.a. choklad och olika erbjudanden.

 

Filmen handlar om Bridget Jones som nu är 43, fortfarande jobbar inom tv och kanske främst av allt fortfarande är singel. 
Två stora evenemang och ett antal veganska kondomer senare står hon inför ett av sina största dilemman någonsin. Den klumpiga, neurotiska Bridget vi alla känner och älskar kommer fram mer och mer ju längre handlingen fortskrider - men hon visar också mera mognad än i tidigare filmer. 

Humorn kändes fräschare och mer amerikansk(?) än tidigare i och med att Patrick Dempsey var med istället för Hugh Grant. Det var annorlunda men kändes ändå som något jag kunde leva med.
Alla inslag (förutom de gigantiska trosorna) av Bridget Jones fanns med, men filmen kändes trots det inte helt 100. Bridget Jones's Baby kändes inte som en renodlad uppföljare till de tidigare filmerna, jag accepterar dock det, det är ju en bra tid sen den andra filmen kom ut - det kan ju fan inte vara lätt att fortfarande pricka rätt på alla punkter efter ett så långt avbrott.

Både jag och Jon gillade filmen, jag skulle dock bara ge den 3,5 i och med att jag inte kände att den till 100% var Bridget Jones.

18.09.2016 kl. 19:16

Comeback Kid

Jag tror Comeback Kid skulle kunna vara mitt smeknamn om jag bodde i Vilda Västern med Wyatt Erp. Eller så inte..
 

För övrigt så är jag tillbaka i Åbo och har återupptagit studielivet. Eller som jag egentligen borde kalla det "netflix and procrastination". 

I sommar har jag läst cirka 5 böcker, bland annat Skriet från vildmarken av Jack London och The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald. Otroligt bra böcker, den tidigare har jag läst flera gånger och tycker alltid att den är lika bra.
Just nu läser jag Lolita, den är extremt obehaglig och gör mig illa till mods - men jag älskar den ändå. Den är skriven på ett otroligt fascinerande sätt som gör att jag läser länge åt gången. 

Tack för uppdateringen.
Varsågod. 

13.09.2016 kl. 18:38

Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2 är ett fps-spel från 2009 som utvecklats av Valve Corporation och finns tillgängligt för WIndows, Xbox 360, Linux och Mac.

 

Left 4 Dead 2 går ut på att man antingen ensam (med hjälp av bottar), eller med vänner försöker ta sig till säkerhet från ett saferoom till ett annat under en zombieapokalyps.

Man använder antingen basic-vapen, som typ pistoler och hagelgevär, eller så använder man melee-vapen, alltså typ katana, motorsåg och brännbollsträn för att oskadliggöra zombies.

 

I spelet finns det inte bara vanliga zombies som kommer mot dig och försöker ha ihjäl dig, utan det finns också special infected - som även förekom i första spelet: Witches (You have startled the witch!), Boomers, Smokers, Hunters, och Tanks.
Det finns även nya special infecteds för detta spel: Jockeys, Chargers och Spitters. De har alla olika egenskaper och ljud som gör det lättare att urskilja dem när de närmar sig.

Left 4 dead 2 har blivit ett av mina favoritspel och jag spelar det ofta med mina vänner medan jag är hemma i Malax. Spelet är jätteroligt att spela tillsammans med kompisar, då kan man ha på versus mode, då är hälften är infected och hälften är survivors, och i tur och ordning så försöker man hindra de överlevande från att ta sig genom banan.

Bilderna är inte de bästa, men det gick inte så bra att screenshotta när banan var så mörk..

18.08.2016 kl. 19:20

Ibland måste man

När man ska spela spel med någon och ber dem vänta lite eftersom man måste lägga på en ansiktsmask först. #professional

källa
En av mina nya favoriter bland alla gifs jag sparar på.

15.08.2016 kl. 17:18

Tips för de som gillar podcasts!

De dödas röster, en thrillerpod av Sara Bergmark Elfgren.

I de dödas röster får lyssnarna följa journalisten Emma Nylander, spelad av Sanna Sundqvist. Emma börjar nysta i ett tjugo år gammalt ouppklarat mord som ägde rum i området där hon själv växte upp, i mitten av 1990-talet. De dödas röster är en historia om vänskap, hemligheter, kärlek, svartsjuka, svek och mörk magi.

Jag började lyssna innan jag gick och la mig igår och nu har jag precis lyssnat klart. Lätt värd att testa, jag listade på ett ungefär ut vem som kunde räknas som skyldig och varför. Det tog ett tag, men det gick. Har du tråkigt eller lite tid att mörda - lyssna på De dödas röster. 

04.08.2016 kl. 14:56

Hur jag tycker om att spendera min sommar

På ett täcke ute på terassen, med en bok och radion bredvid.

Med ett metspö i handen och en vän i andra änden av båten och samtidigt dricka skumpa.

Ensam och barfota, dansande till Grateful dead på köksgolvet efter klockan 03 på morgonen.

I soffan i sällskap av filmer med starka kvinnliga huvudroller eller klassiker.

Med ett glas rosé eller sangria (läs: hela kannan) i handen.

 

24.07.2016 kl. 04:35

Life Is Strange: Chaos Theory

Det har tagit ett tag för mig att orka ta itu med Life Is Strange-inläggen igen. Chaos Theory är del tre av fem i Life Is Strange.

Den här episoden hade även denna gång en ökad svårighetsgrad och större beslut med värre konsekvenser.
Max får veta mera om sin förmåga och allt som kan gå fel när hon använder den, fastän hon bara ändrar en mindre detalj i det förflutna - och hur långt bak hon ändrar den. Rachel Ambers försvinnande och mysteriet vid skolan får mer och mer ledtrådar och allt fler problem uppstår när Chloe och Max försöker gå till botten med allt.

Spelet blir svårare och svårare och alla beslut får allt värre konsekvenser. Det gäller att hålla huvudet kallt medan man tänker igenom hur man ska lösa situationer, det blir bara svårare och svårare att hålla koll på alla detaljer som finns överallt i omgivningen, både dolda och ute i det öppna.

17.07.2016 kl. 19:02

Life Is Strange: Out Of Time

Nu har jag spelat klart episod två av Life Is Strange. Handlingen och tekniken blir bara klarare för varje scen man spelar, åter igen - ett av de bästa spel jag spelat.

I del två av serien börjar Max med hjälp av sin gamla bästis, Chloe, att experimentera med sin nyfunna förmåga. Hon blir bättre och bättre på att använda den och det blir allt klarare för henne när den behövs. Max märker också att hon inte har oändligt med krafter, utan ibland så tar det helt henkelt stopp  - som väntat när hon som mest skulle behöva dem. Mysteriet med Chloes väns försvinnande får också en allt större betydelse i handlingen och de två vännerna möter motstånd och motgångar från alla håll när de försöker ta reda på vad som hänt henne. 

Den här delen av storyn var mera händelserik än den första, i och med att man redan visste hur man skulle göra alla kommandon och hur hela spelet funkar, besluten man ska ta blir också svårare och svårare - allt man gör kan påverka handlingen, och gör oftast det också. Det gäller alltså att tänka noga igenom alla beslut och väga alternativen mot varandra.

Precis som tidigare så var musiken, omgivningen och allt annat i spelen på topp. Man blir inte bara tagen av alla fina miljöer, utan också helt uppslukad av handlingen och karaktärerna. Testa Life Is Strange - du ångrar dig inte, jag lovar!

04.07.2016 kl. 22:25

My ambition is handicapped by laziness.

| Isabelle | 22 | Litteraturvetenskap |

En filmbesatt österbottning som studerar litteraturvetenskap i Åbo.

Jag drömmer om att studera filmvetenskap, bli författare och komiker.
Det sistnämnda kan tas med en nypa salt eftersom det aldrig kommer hända.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.