Steam Christmas Sale

Igår började Steams årliga julrea, jag var så tidigt igång med att stoppa spelen jag ville ha i min korg att systemet hann krascha ett par tusen gånger, men till sist så fungerade det som det skulle. 


Jag hade redan på förväg bestämt mig att jag skulle köpa två spel, sedan hittade jag en DLC till ett av spelen också, så den fick följa med till mitt bibliotek. 

Spelen jag köpte är följande:

[källa] The Walking Dead season one

 

[källa] The Walking Dead season two

Jag har länge velat spela båda spelen, så nu när jag går en kurs i intermedialitet bestämde jag mig för att slå till en gång för alla. Så nu har jag material till min uppsats.

23.12.2016 kl. 15:25

PopcornTrivia

Jag älskar olika triviala spel, jag försöker alltid hitta det ultimata triviaspelet. Det ska dock handla om film och tv, det är ämnena jag tycker mest om.

Nu har jag hittat PopcornTrivia, en app till mobiltelefonen som även går att spela med vänner. Det finns bilder, musik och citat som man sedan parar ihop med rätt svar i tre akter. 

Det finns allt från It's a wonderful life till Suicide Squad, så det råder ingen brist på filmer att testa sina kunskaper om.
Spelet är dessutom gratis, så om du precis som jag tycker om att spela den här typen av spel - ladda ner det och testa.

18.12.2016 kl. 18:10

Notorious j.u.l.l.i.s.ta.

 

Pepparkakor eller lussebullar? Det beror på, hembakta lussebullar men köpta pepparkakor (med auraost).

Skumtomtar eller knäck? Mina smaklökar tycker knäck, det gör inte mina tänder. Är skumtomtar för övrigt ens en grej på den här sidan av potten?

Ischoklad eller marsipan? Ischoklad, lätt. Fast dammsugare är ju för jävla goda ändå.

Julkorv eller julskinka? Den enda korv jag tycker om är lördagskorv, så julkskinka. Gärna alla dagar på året.

Lax eller sill? Lax, i alla dess former.

Paradis eller Aladdin? Den som det fanns vitchoklad i, men den tog de väl bort. Fascister.

Sylta eller leverpastej? Helst inget, men leverpastej om jag riskerar att få en kula i tinningen.

Glögg eller julmust? Det är som att be en förälder att välja ett av sina barn. I shan't.

Rödbetssallad eller dopp i grytan? Dopp i grytan är väl ganska gott, det känns dock otroligt svennigt att kalla det för just "dopp i grytan".

Ris a la malta eller risgrynsgröt? Risgrynsgröt.

Hemma eller borta? Hemma. Man vill ju inte bli borttappad på flygfältet som allas vår Kevin McCallister.

Ge eller få? Jag tycker om att ge klappar, det känns kul att ge genomtänkta gåvor. 

Chokladkalender eller paketkalender? Chokladkalender, men i år har jag ingen. #snifi

Plastgran eller äkta? Äkta, plastgranar luktar och känns konstiga. + Vem vill inte ha ett pyntat lik i vardagsrummet, helfestligt ju!

När vill du att första snön ska falla? Den första augusti. Då är det ju ändå så gott som vinter.

När tycker du att det är dags att pynta? Varför inte låta allt stå framme året om? Det är ju ett sjuhelvetes projekt att plocka fram och plocka bort allt. Låt jultomten stå och trängas med påsktuppen vetja.

Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Rött och guld är la fint? 

Kan du komma på något negativt med julen? Stress och konsumtionshets. Missnöjda brats.

Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Mera mat, men mindre stress.

Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december? Julfilmer, julmusik (vår messias Michael Bublé vaknar ju till liv nån gång i november), maten.

Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Nej, jag sitter och fryser i något hörn eftersom att jag är en sur jävel.

Vilken är din favorit julfilm? Grinchen (alltid), Tomten är far till alla barnen och Ett päron till farsa.

Klär du dig fint på julen? Jag brukade göra det, förra året hade jag dock en tröja med texten #elfieselfie, så jag låter det tala för sig självt.

När öppnar du dina julklappar? Efter Kalle Anka och efter att min bror tomtat klart. Det brukar bli där runt när de visar en film om en sent utvecklad and i Japan.

Julönskningar? Att Ernst skickar ett personligt julkort åt mig.

Vilken är din favoritjullukt? Julskinka och tvättmedel.

Vad heter din/dina favoritjullåtar? Christmas Baby (please come home) - Michael Bublé och sen alla klassiker med Bing Crosby.

Vad är viktigast på julen? Julskinka och att hänga med tjocka släkten, bildligt talat, de är inte så tjocka.

Hur är din jul? Väldigt släktcentrerad  och stressig. Men den är kul också, jag lovar.

 

 

13.12.2016 kl. 21:22

Spel jag vill testa

källa
Until Dawn
 är ett survival horror-spel som går ut på att ett gäng ungdomar åker upp till en stuga i skogen för att övernatta (classic horror theme). När de väl bott in sig lite i stugan så blir de jagade av en psykopat och måste försöka överleva tills gryningen. Spelet fungerar lite som Life is strange, och man tar olika beslut som blir svårare och svårare vartefter handlingen fortskrider. Until Dawn finns dock endast på ps4, så det kan bli lite svårt. Jag känner en som har en ps4 som jag kan spela det på, men det känns lite onödigt att köpa ett spel till en konsol som inte ens är min.

källa
The Walking Dead är ett episodiskt äventyrsspel och det är baserat på serien The Walking Dead med bland annat Norman Reedus och Andrew Lincoln i huvudrollerna. Jag har nyligen börjat se på serien och är helt fast. Spelet skiljer sig dock från serien, eftersom att handlingen istället följer Lee Everett som försöker överleva tillsammans med en grupp och en liten flicka vid namnet Clementine. Istället för Rick, Daryl och Carl. Även i det här spelet ska man ta olika beslut för att gå vidare, man ska också använda sig av olika föremål som finns runt omkring en för att klara av de olika delarna i spelet.   

 

30.11.2016 kl. 21:27

Sweet home Alabama

Idag har jag spenderat hela dagen i mitt gamla gymnasium.
Det var roligt att se alla lärare igen och att känna igen sig någonstans, att känna sig hemma. Inte för att jag inte känner mig hemma i Arken, men det här var liksom så litet och mysigt.

Jag har inte bestämt mig för att gå tillbaka till gymnasiestudier, jag var på åhörandepraktik och iakttog min gamla modersmålslärare under tre lektioner. Ett tag var jag på en engelskalektion också. Det var jättekul att få titta på från utsidan. 

Just nu skriver jag en uppsats om dyslexi, det är mindre kul.

24.11.2016 kl. 16:28

Bon iver

Idag började jag dagen med att söka efter en av knapparna till min kappa, den uppskattade inte mitt lager av fett på magen. Rude.

De två stressigaste veckorna jag haft hittills i höst är snart över och jag fick min första femma i en individuell uppgift.
Förutom skolarbeten har jag fullt upp med att titta på serier, de jag fokuserar mest på nu är The O.C., The Walking Dead och Twin Peaks.
Min mamma rekommenderade faktiskt Twin Peaks åt mig eftersom hon vet att jag älskar mordgåtor och allmänt mörka saker, hittills är jag väldigt fast i serien, mina favoriter är Agent Cooper och Audrey Horne. Jag har bara två avsnitt kvar på första säsongen nu. 
Jag hörde förresten att det snart kommer en ny säsong som utspelar sig 25 år senare - stämmer det?  

För övrigt är det väldigt mysigt med snö, särskilt medan man dricker glögg. Det skulle dock få vara varmare, eller så måste jag helt enkelt trotsa min inre tonårsrebell och stänga jackan, fast då kanske fler knappar flyger dit pepparn växer..

10.11.2016 kl. 21:26

Lyckan i att vara hemma

källa

Jag är hemhemma över helgen och det känns så himla himla skönt. Det finns inget så befriande som att köra förbi skylten där det står Österbotten (okej, ibland känns det lika skönt när man kör åt andra hållet också, men ändå...). När man liksom märker hur platt allting blir och hur skogarna ser mer och mera bekanta ut, jag har fortfarande inte tagit in hur mycket tallskog det faktiskt finns i Finland, här hemma känns det som att det mest är gran(?). 

När jag kom hem hade mamma varit och handlat mat åt mig, jag har inte ätit kött på en och en halv månad, så hon hade ringt i förväg och frågat vad jag ville ha.
Pappa hade som vanligt köpt juice åt mig, två olika sorter. En av rätt märke, men fortfarande inte den rätta smaken. Jag är glad ändå, jag älskar att han försöker köpa rätt sort eftersom att han vet hur mycket jag tycker om juice. 

Sen så har vi ju Katten också, min egen lilla skitunge. Hon hatar i stort sett allt. Allt förutom gräddfil. Och mig. Ibland.

I helgen har jag tänkt fixa med lite skoluppgifter, åka till biblioteket och sen också kanske ta en krogrunda med lite vänner. 

 

 

21.10.2016 kl. 10:52

high five to the face

Alla som har besökt en bar, eller nattklubb, känner troligtvis igen den otroligt klängiga personen som från en period under kvällen väljer att börja följa din umgängeskrets. Hen kommer börja kvällen som en helt trevlig individ, tills kvällens slut när denne utvecklat sig till en obehaglig vampyr som suger ur all feelis ur hela kvällen.  

Personen som nämnts ovan kan vara en bekant eller en helt okänd, oftast är personen väldigt berusad och detta leder oftast till oerhört obekväma situationer när man befinner sig på en bar eller en nattklubb.

Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag har varit tvungen att börja med att säga till en person att sluta gnugga sig mot mig eller en av mina vänner på dansgolvet, eller att sluta klänga  vid baren. Alla mina försök leder alltid (med 90% säkerhet) till att jag innan kvällens slut har varit tvungen att fysiskt ta i denna person i axeln eller dylikt för att demonstrera hur oönskade deras närmanden är.

På sistone har jag övergått till ett system som går så här(ta gärna följe):

1. Säg till (högt)

2. Säg till högre, med en knuff

3. Repetera steg två men varna om vidare kontakt (ordningsvakter osv.)

4. Lägg hela din j-vla hand i hens fejs samtidigt som du knuffar bakåt. Om hen inte fattar vid det här laget så här hen antingen för full eller för kåt för att kunna befinna sig på en allmän plats - tillkalla vakter

Efter denna lista hoppas jag att ens en person skall kunna ha en okej kväll på en bar/pub/nattklubb.

Over and out,

15.10.2016 kl. 02:18

Fullt ös medvetslös

Så här såg det ut när jag och Morgan stressade ihop en skylt till vår presentation för abiturienterna #Aforeffort

Nu i helgen har jag haft besök av en trevlig gosse, vi har bland annat fortsatt med att frossa i Blue Mountain State, ätit på Subway två gånger inom 24 timmar, druckit screwdrivers och hängt med abiturienter som varit i åbo på exkursion.

Igår var jag och hjälpte ÖN med ovannämnda exkursion och sitzade med massor av glada österbottningar. Jag drack och dansade som om det inte fanns någon morgondag, vilket jag insåg att inte var den bästa idén jag haft, när jag vaknade med en känsla av illamående och brutal törst. 
Minnen från gårkvällen spelades upp som en film och vissa av dem fick mig att vilja lägga kudden över ansiktet och skrika lite, bland annat när jag drogs med nerför en trappa av en abiturient och att jag stod med halva kroppen inne i kylen och åt pizza från översta hyllan när jag kom hem. I slutändan var det dock en sjukt rolig kväll, trots blåmärken och en baksmälla som fortfarande håller i sig. 

09.10.2016 kl. 20:16

Mensklig lista

Känslan när du fick din första mens?
Jag föddes för tidigt så jag har alltid känt att jag har varit lite efter alla med det fysiska, så jag minns att det kändes jättekul. De första tre gångerna. 

Hur har du koll på din menscykel?
Eftersom att jag är lite för beroende av min mobil så använder jag en app som heter P tracker. Där kan man bland annat fylla i symptom och början och slutet på mensen så att den kan börja räkna ut en cykel. Den har funkat nästan felfritt hittills, gratis är den också.


Med vem pratar du om mens?
Med vem som helst, basically. Jag skäms inte över det. 

Har du nån gång blivit överrumplad av din mens?
Man har ju inte varit 100% beredd alla gånger, eller när den hoppat ett par dagar och överraskar en tidigare än väntat.

Den pinsammaste situationen din mens har utsatt dig för?
När jag panikslaget försökte hitta normala produkter i Paris för ett par år sedan, och var tvungen att prata franska med en ung kille på ett apotek för att han skulle kunna hjälpa mig. Kan dock lugnt säga att vi var lika obekväma båda två.

Hur ont gör din mens när det är som värst?

Ungefär så här.

Vad tycker du om din mens?
Den är väl helt okej. Jag är ärligt talat glad över att den finns, utan den skulle nog hypokondrikern i mig bryta ihop fullständigt.

Ditt bästa mensminne?
Jag måste nog säga alla gånger den varit så sjukt försenad och ändå bestämt sig för att komma 1. När man har skydd med i väskan 2. När den inte krockat med något roligt event 3. Och det Inte känts som att man haft en igelkott i livmodern

04.10.2016 kl. 14:43

The Bucket List

källa

I helgen tog jag mig i kragen och såg en film jag funderat på länge, jag har undvikit den eftersom att jag varit bergsäker på att jag skulle gråta. Det gjorde jag fan också.

The Bucket List är en film från 2007 med Morgan Freeman och Jack Nicholson i huvudrollerna. 
Filmen handlar om hur Carter (Freeman) och Edward (Nicholson), två för varandra helt okända män, får beskedet att de har cancer. De läggs båda in på sjukhus där de blir tvungna att dela rum, när de båda får höra att de har mellan sex månader till ett år kvar så besluter de sig för att göra sin gemensamma bucket list till verklighet och tillsammans upptäcker de världen. 

källa
Morgan Freeman och Jack Nicholson är två skådespelare jag verkligen beundrar, de kan inte göra dåliga filmer.
Jag tror jag aldrig har tyckt att en film någon av dem gjort varit dålig. Så att se dem i samma film gjorde att The Bucket List helt enkelt inte kunde bli annat än bra. Jag tyckte om idén med filmen, den kändes mysig och samtidigt hjärtskärande - jag grät som sagt. 

Så vill du se en mysig men ändå sorglig film, ge The Bucket List en chans. Du kommer inte ångra dig.

 

03.10.2016 kl. 22:19

Mysig helg

I onsdags bestämde jag mig för att jag behövde en paus från all stress, så jag bokade en biljett till Ekenäs. På fredagen packade jag min ryggsäck och hoppade på tåget.

Nu har jag varit tillbaka i Åbo i ett par timmar och känner hur all stress åter igen flåsar mig i nacken som ett efterhängset fyllo under en barrunda.
 

Under min vistelse i Ekenäs hann jag bland annat med att titta på allt för mycket Blue Mountain State, briljera i beerpong och flip cup, äta tortillas med kikärtor istället för kött, dansa på Santa Fe och mysa. 

Jag märkte också att Netflix har fyllt på med skräckfilmer och annat som känns höstigt, jag hann bland annat titta på A Nightmare On Elmstreet och Friday the 13th. Jag har planerat att se igenom alla klassiker och alla mina favoritslashers, det ni, det är höst för mig. 

03.10.2016 kl. 22:03

Bridget Jones's Baby

källa

Igår bestämde jag och Jon oss för att gå på bio, eftersom Bridget Jones's Baby gick så valde vi den - eller jag valde den, men sak samma. När vi kom dit fick vi presentpåsar med bl.a. choklad och olika erbjudanden.

 

Filmen handlar om Bridget Jones som nu är 43, fortfarande jobbar inom tv och kanske främst av allt fortfarande är singel. 
Två stora evenemang och ett antal veganska kondomer senare står hon inför ett av sina största dilemman någonsin. Den klumpiga, neurotiska Bridget vi alla känner och älskar kommer fram mer och mer ju längre handlingen fortskrider - men hon visar också mera mognad än i tidigare filmer. 

Humorn kändes fräschare och mer amerikansk(?) än tidigare i och med att Patrick Dempsey var med istället för Hugh Grant. Det var annorlunda men kändes ändå som något jag kunde leva med.
Alla inslag (förutom de gigantiska trosorna) av Bridget Jones fanns med, men filmen kändes trots det inte helt 100. Bridget Jones's Baby kändes inte som en renodlad uppföljare till de tidigare filmerna, jag accepterar dock det, det är ju en bra tid sen den andra filmen kom ut - det kan ju fan inte vara lätt att fortfarande pricka rätt på alla punkter efter ett så långt avbrott.

Både jag och Jon gillade filmen, jag skulle dock bara ge den 3,5 i och med att jag inte kände att den till 100% var Bridget Jones.

18.09.2016 kl. 19:16

Comeback Kid

Jag tror Comeback Kid skulle kunna vara mitt smeknamn om jag bodde i Vilda Västern med Wyatt Erp. Eller så inte..
 

För övrigt så är jag tillbaka i Åbo och har återupptagit studielivet. Eller som jag egentligen borde kalla det "netflix and procrastination". 

I sommar har jag läst cirka 5 böcker, bland annat Skriet från vildmarken av Jack London och The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald. Otroligt bra böcker, den tidigare har jag läst flera gånger och tycker alltid att den är lika bra.
Just nu läser jag Lolita, den är extremt obehaglig och gör mig illa till mods - men jag älskar den ändå. Den är skriven på ett otroligt fascinerande sätt som gör att jag läser länge åt gången. 

Tack för uppdateringen.
Varsågod. 

13.09.2016 kl. 18:38

Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2 är ett fps-spel från 2009 som utvecklats av Valve Corporation och finns tillgängligt för WIndows, Xbox 360, Linux och Mac.

 

Left 4 Dead 2 går ut på att man antingen ensam (med hjälp av bottar), eller med vänner försöker ta sig till säkerhet från ett saferoom till ett annat under en zombieapokalyps.

Man använder antingen basic-vapen, som typ pistoler och hagelgevär, eller så använder man melee-vapen, alltså typ katana, motorsåg och brännbollsträn för att oskadliggöra zombies.

 

I spelet finns det inte bara vanliga zombies som kommer mot dig och försöker ha ihjäl dig, utan det finns också special infected - som även förekom i första spelet: Witches (You have startled the witch!), Boomers, Smokers, Hunters, och Tanks.
Det finns även nya special infecteds för detta spel: Jockeys, Chargers och Spitters. De har alla olika egenskaper och ljud som gör det lättare att urskilja dem när de närmar sig.

Left 4 dead 2 har blivit ett av mina favoritspel och jag spelar det ofta med mina vänner medan jag är hemma i Malax. Spelet är jätteroligt att spela tillsammans med kompisar, då kan man ha på versus mode, då är hälften är infected och hälften är survivors, och i tur och ordning så försöker man hindra de överlevande från att ta sig genom banan.

Bilderna är inte de bästa, men det gick inte så bra att screenshotta när banan var så mörk.

☆☆☆☆.

18.08.2016 kl. 19:20

Somedays there's more pasta in my house than there's common sense.

| Isabelle | 23 | Litteraturvetenskap |

Studerar litteraturvetenskap i Åbo och drömmer om att flytta till Norrland. Skriver, tar powernaps och äter grönkålspasta.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.

☆ - ☆☆☆☆☆