Steam Winter Sale 2018

Nu är det rea på Steam så därför tog jag och klickade runt en stund och hittade tre spel jag vill testa. Två av dem hör till Life is Strange-serien och ett är ett helt annat spel. 

bildkälla
Jag har länge haft Life is Strange Before the Storm på min wishlist och nu när jag ändå tänkte köpa något annat så passade jag på. Den här delen av spelet kretsar kring Chloe, Max bästa vän som även var en stor del av det tidigare spelet. Om jag förstått det rätt så utspelar sig Before the Storm innan det ursprungliga Life is Strange och man får veta mer om Chloes liv och hennes vänskap med Rachel, flickan vars försvinnande återförenade Max och Chloe. 

bildkälla
Sen köpte jag även Life is Strange 2 som är en fristående berättelse i Life is Strange-serien. Spelet kretsar kring två bröder som rymmer hemifrån för att dölja att de har övernaturliga krafter. Jag visste inte  att det här spelet fanns, så när jag hittade det bland mina rekommendationer blev jag överlycklig. Hittills har endast del ett blivit släppt, nästa del släpps i januari.

bildkälla
Det sista spelet jag köpte heter Last Day of June. Spelet såg superfint och gulligt ut så det hamnade i korgen direkt. Det handlar om kärlek och hur det är att förlora den. Spelet följer Carls sorg och bearbetning av sorgen efter att hans fru, June, dött i en bilolycka. Han försöker med hjälp av sina minnen lösa olika pussel för att försöka förhindra det som leder till Junes död. 

 

28.12.2018 kl. 14:41

Urbz: Sims in the city

 

 

När jag var yngre brukade jag spela väldigt mycket playstation tillsammans med en av mina bröder och vår kusin. Ett spel jag verkligen tyckte om var ett spel ur sims-franchisen - Urbz (2004).

 

Urbz går ut på att man som vanligt skapar en sim, här en urb, som sedan flyttar in till en viss plats i en storstad. Jag brukar börja på Central Station, där punkarna hänger. Under spelets gång ska man avancera och klättra uppåt i popularitet, precis som i Sims Nattliv. För att underlätta processen skaffar man vänner som ibland ger en tips och uppdrag och ibland även lär en olika trick för att man ska ha lättare att bli populär på andra ställen.

 

För att passa in och inte bli utstött på alla platser man färdas till bör man klä sig enligt modet på just den platsen, nere i tunnelbanestationen gäller exempelvis läder, piercings och tuppkam, och på andra ställen exempelvis på “Neon East“ klär alla sig i neon med tydliga influenser av manga och japansk streetstyle. Om man befinner sig för länge på en plats med fel stil kan man förlora otroliga mängder med "rep", vilket gör att man halkar neråt i popularitet igen.

 

Under spelets gång får man upprepade gånger olika tips och meddelanden från en kille som heter Darius, han hjälper en att stiga i rang och fixar ibland så att man kommer in på krogar/klubbar man egentligen inte borde få vara på. Bandet Black Eyed Peas figurerar även i spelet, så man får hänga med Will.i.am och Fergie om man villl. De var ju orerhört populära under tidigt 2000-tal så deras musik förekommer ofta på spelets soundtrack.

 

Grafiken är ju inte den bästa, men det är ju trots allt ett spel till ps2 som sedan tidigare är en lite äldre konsol. Om man gillar sims och orkar söka fram ett (eventuellt) begagnat spel så är det definitivt värt att testa, ett kul tidsfördriv.

☆☆☆.

04.05.2018 kl. 13:05

Om du känner dig lite nere

Om du känner dig lite nere så kan du testa något på denna lista.

  1. Titta på din favoritfilm. mina favoritfilmer som jag alltid tittar på om jag känner mig lite ledsen eller helt enkelt inte mår så bra så är Breakfast Club (1985), Lilo & Stitch (2002) eller 10 Things I Hate About You (1999).
  2. Läs en bok du velat läsa, eller som du tycker om och vill läsa igen. Sandra Beijer är en författare som jag nyligen fått upp ögonen för, hennes sätt att skriva känns så lätt och samtidigt så himla fint. Harry Potter och hemligheternas kammare är min favorit i serien, så den har jag läst kanske 8 gånger när jag var yngre.
  3. Städa och gör olika sysslor du skjutit upp.
  4. Lyssna på bra musik.
  5. Scrolla runt på tumblr eller pinterest.
  6. Titta på 73 Questions med en kändis på Vogues youtubekanal. Mina favoriter är Emma Stone, Neil Patrick Harris och Lena Dunham.
  7. Spela ett spel. Mina favoriter är Kingdom Hearts, Life Is Strange och de olika upplagorna av Sims.
  8. Titta på en tv-serie. Titta till exempel på en lättsmält serie som Vänner eller the Office.
20.08.2017 kl. 12:20

Buzz Buzz, Bitches. Kisses, A.

//Det här inlägget har legat på min drive sedan december, så jag kände att det var dags att slänga upp det på bloggen.//

Äntligen har Episode Interactive släpp ett nytt spel. Nu kan man inte bara spela Mean Girls och spelen om Demi Lovato, nu har de gjort en story baserad på Pretty Little Liars också!

 

Spelet börjar med att du flyttat från Riverbank till Rosewood på grund av en mörk hemlighet. Väl inflyttad i Rosewood träffar du Alison DiLaurentis som tar med dig hem till Spencer Hastings för att fira Labor Day. Detta event är säkert bekant för de flesta; det är under denna kväll som Alison försvinner.
 

Spelet följer så gott som till punkt och pricka pilot-avsnittet, men senare in i storyn börjar små ändringar märkas, det krävs väl för att det ska passa in en ny karaktär och för att hålla spänningen uppe.
Man hinner inte spela länge innan telefoner börjar surra och röda A:n pryder skärmen om och om igen.

 

Grafiken i just den här storyn känns väldigt annorlunda och fräschare än tidigare. Karaktärerna ser dessutom väldigt välgjorda ut, precis som i Mean Girls Senior Year och Mean Girls Sorority Rush ser de nästan exakt ut som personerna de baserats på.  

 

 

22.01.2017 kl. 22:28

The Walking Dead Season One

Igår spelade jag första spelet i The Walking Dead-serien.

The Walking Dead Season One går ut på att Lee Everett, en man som mördat sin frus älskare är på väg till fängelset. På motorvägen krockar polisbilen med en walker och Lee vaknar upp i baksätet på bilen inne i skogen. Lee flyr från platsen och polisen som dödats i kraschen och förvandlats till en walker.

Han hittar ett hus där han får kontakt med en flicka via en walkie-talkie. Flickan heter Clementine och vill försöka hitta sina föräldrar som befinner sig i Savannah, Georgia. Lee och Clementine ger sig iväg för att hitta säkerhet och förhoppningsvis hennes föräldrar. 

Under spelets gång kommer man att hitta en grupp som man lever tillsammans med medan man försöker hålla Clem i säkerhet.
Valen blir allt svårare ju längre in i spelet man kommer och snart går det från att välja om man ska gå till höger eller vänster till att välja om man ska släppa sin väns hand eller inte. 

Grafiken gav en väldigt stark känsla av serietidningar; karaktärerna och omgivningen gav liksom känslan av att vara inuti en grafisk roman.
Känslan i grafiken gav också en vibe av klassisk zombie-film, specialeffekterna känns alltså inte riktigt på topp.

Men överlag så är spelet väldigt roligt och spännande att spela, det är bara frustrerande när man tycker att man har gjort rätt val från början och stöttat rätt personer, för att sedan bli ställd mot väggen mot slutet.

 

☆☆☆.

28.12.2016 kl. 15:08

Steam Christmas Sale

Igår började Steams årliga julrea, jag var så tidigt igång med att stoppa spelen jag ville ha i min korg att systemet hann krascha ett par tusen gånger, men till sist så fungerade det som det skulle. 


Jag hade redan på förväg bestämt mig att jag skulle köpa två spel, sedan hittade jag en DLC till ett av spelen också, så den fick följa med till mitt bibliotek. 

Spelen jag köpte är följande:

[källa] The Walking Dead season one

 

[källa] The Walking Dead season two

Jag har länge velat spela båda spelen, så nu när jag går en kurs i intermedialitet bestämde jag mig för att slå till en gång för alla. Så nu har jag material till min uppsats.

23.12.2016 kl. 15:25

PopcornTrivia

Jag älskar olika triviala spel, jag försöker alltid hitta det ultimata triviaspelet. Det ska dock handla om film och tv, det är ämnena jag tycker mest om.

Nu har jag hittat PopcornTrivia, en app till mobiltelefonen som även går att spela med vänner. Det finns bilder, musik och citat som man sedan parar ihop med rätt svar i tre akter. 

Det finns allt från It's a wonderful life till Suicide Squad, så det råder ingen brist på filmer att testa sina kunskaper om.
Spelet är dessutom gratis, så om du precis som jag tycker om att spela den här typen av spel - ladda ner det och testa.

18.12.2016 kl. 18:10

Spel jag vill testa

källa
Until Dawn
 är ett survival horror-spel som går ut på att ett gäng ungdomar åker upp till en stuga i skogen för att övernatta (classic horror theme). När de väl bott in sig lite i stugan så blir de jagade av en psykopat och måste försöka överleva tills gryningen. Spelet fungerar lite som Life is strange, och man tar olika beslut som blir svårare och svårare vartefter handlingen fortskrider. Until Dawn finns dock endast på ps4, så det kan bli lite svårt. Jag känner en som har en ps4 som jag kan spela det på, men det känns lite onödigt att köpa ett spel till en konsol som inte ens är min.

källa
The Walking Dead är ett episodiskt äventyrsspel och det är baserat på serien The Walking Dead med bland annat Norman Reedus och Andrew Lincoln i huvudrollerna. Jag har nyligen börjat se på serien och är helt fast. Spelet skiljer sig dock från serien, eftersom att handlingen istället följer Lee Everett som försöker överleva tillsammans med en grupp och en liten flicka vid namnet Clementine. Istället för Rick, Daryl och Carl. Även i det här spelet ska man ta olika beslut för att gå vidare, man ska också använda sig av olika föremål som finns runt omkring en för att klara av de olika delarna i spelet.   

 

30.11.2016 kl. 21:27

Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2 är ett fps-spel från 2009 som utvecklats av Valve Corporation och finns tillgängligt för WIndows, Xbox 360, Linux och Mac.

 

Left 4 Dead 2 går ut på att man antingen ensam (med hjälp av bottar), eller med vänner försöker ta sig till säkerhet från ett saferoom till ett annat under en zombieapokalyps.

Man använder antingen basic-vapen, som typ pistoler och hagelgevär, eller så använder man melee-vapen, alltså typ katana, motorsåg och brännbollsträn för att oskadliggöra zombies.

 

I spelet finns det inte bara vanliga zombies som kommer mot dig och försöker ha ihjäl dig, utan det finns också special infected - som även förekom i första spelet: Witches (You have startled the witch!), Boomers, Smokers, Hunters, och Tanks.
Det finns även nya special infecteds för detta spel: Jockeys, Chargers och Spitters. De har alla olika egenskaper och ljud som gör det lättare att urskilja dem när de närmar sig.

Left 4 dead 2 har blivit ett av mina favoritspel och jag spelar det ofta med mina vänner medan jag är hemma i Malax. Spelet är jätteroligt att spela tillsammans med kompisar, då kan man ha på versus mode, då är hälften är infected och hälften är survivors, och i tur och ordning så försöker man hindra de överlevande från att ta sig genom banan.

Bilderna är inte de bästa, men det gick inte så bra att screenshotta när banan var så mörk.

☆☆☆☆.

18.08.2016 kl. 19:20

Life Is Strange: Chaos Theory

Det har tagit ett tag för mig att orka ta itu med Life Is Strange-inläggen igen. Chaos Theory är del tre av fem i Life Is Strange.

Den här episoden hade även denna gång en ökad svårighetsgrad och större beslut med värre konsekvenser.
Max får veta mera om sin förmåga och allt som kan gå fel när hon använder den, fastän hon bara ändrar en mindre detalj i det förflutna - och hur långt bak hon ändrar den. Rachel Ambers försvinnande och mysteriet vid skolan får mer och mer ledtrådar och allt fler problem uppstår när Chloe och Max försöker gå till botten med allt.

Spelet blir svårare och svårare och alla beslut får allt värre konsekvenser. Det gäller att hålla huvudet kallt medan man tänker igenom hur man ska lösa situationer, det blir bara svårare och svårare att hålla koll på alla detaljer som finns överallt i omgivningen, både dolda och ute i det öppna.

17.07.2016 kl. 19:02

Life Is Strange: Out Of Time

Nu har jag spelat klart episod två av Life Is Strange. Handlingen och tekniken blir bara klarare för varje scen man spelar, åter igen - ett av de bästa spel jag spelat.

I del två av serien börjar Max med hjälp av sin gamla bästis, Chloe, att experimentera med sin nyfunna förmåga. Hon blir bättre och bättre på att använda den och det blir allt klarare för henne när den behövs. Max märker också att hon inte har oändligt med krafter, utan ibland så tar det helt henkelt stopp  - som väntat när hon som mest skulle behöva dem. Mysteriet med Chloes väns försvinnande får också en allt större betydelse i handlingen och de två vännerna möter motstånd och motgångar från alla håll när de försöker ta reda på vad som hänt henne. 

Den här delen av storyn var mera händelserik än den första, i och med att man redan visste hur man skulle göra alla kommandon och hur hela spelet funkar, besluten man ska ta blir också svårare och svårare - allt man gör kan påverka handlingen, och gör oftast det också. Det gäller alltså att tänka noga igenom alla beslut och väga alternativen mot varandra.

Precis som tidigare så var musiken, omgivningen och allt annat i spelen på topp. Man blir inte bara tagen av alla fina miljöer, utan också helt uppslukad av handlingen och karaktärerna. Testa Life Is Strange - du ångrar dig inte, jag lovar!

04.07.2016 kl. 22:25

Life Is Strange: Chrysalis

Nu har jag testat del ett av fem i serien Life Is strange, det var nog ett av de bästa spel jag prövat. Spelet har utvecklats av Dontnod Entertainment och finns bl.a. på Steam. 

Life Is Strange är ett interaktivt drama där dina beslut i spelet påverkar hur berättelsen fortskrider. Det som gör spelet speciellt är att huvudkaraktären, Max, lär sig att hon kan spola tillbaka tiden och påverka framtiden. 

Eftersom jag endast har spelat en av delarna hittills så kan jag inte säga något om handlingen i de resterande avsnitten, men den första delen var sjukt bra. Jag känner redan en koppling till flera av karaktärerna. Jag tyckte också om det grafiska i spelet, det kändes som en blandning av Kingdom Hearts och The Sims. 

Om du tycker om indie-spel så rekommenderar jag verkligen Life Is Strange, det har dessutom fått sjukt bra feedback på spelets sida på Steam.

30.06.2016 kl. 17:39

Contrast

Igår började jag spela Contrast, ett pusselspel skapat av Compulsion Games och idag spelade jag klart det, det var ett relativt kort (spelade ut det på mindre än 4h), men ändå sjukt utmanande spel. Det finns tillgängligt för bland annat Windows.

Contrast utspelar sig under 1920-talet och du spelar som akrobaten Dawn. Dawn kan både röra sig i den "riktiga världen" (3D) och i "skuggvärlden" (2D). Spelet går ut på att assistera en liten flicka som heter Didi i hennes uppdrag att hjälpa sin något misslyckade far, Johnny, som har hamnat i trubbel med gangsters. 

Under spelets gång hoppar Dawn mellan skuggvärlden och den riktiga världen för att ta sig till olika platser och fixa olika maskiner.

Jag tyckte jättemycket om storyn och utformingen av spelet, det kändes väldigt film noir och samtidigt fick jag en svag känsla av Tim Burton. Jag tyckte också om att alla utom Didi och Dawn endast var skuggor. 
Svårighetsgraden varierade och ibland ville jag slänga ut min dator eftersom jag om och om igen misslyckades med en och annan manöver - utöver det så var spelet en riktig hit för mig och jag rekommenderar det varmt . 

Jag skulle ge Contrast ☆☆☆.

29.06.2016 kl. 19:00

Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest är ett av de sötaste spel jag någonsin sett. Det är ett plattformsspel som utvecklats av Moon studios och utgivits i våras (mars). Spelet finns tillgängligt för Xbox One, Xbox 360 och Microsoft Windows. Själv har jag spelat versionen ämnad för dator.

Grafiken i spelet är helt underbar. Alla färger och former omges av ett mjukt ljus och det blir inte alls jobbigt för ögonen att spela det. 
Varje bild i spelet är vackert utformad, och Ori är sjukt underbar.

Spelet går ut på, vad jag har fått för mig i alla fall (jag kan inte spela det så ofta eftersom det är Jon som köpt det på steam och han bor i Ekenäs), att rädda skogen innan ondskan tar över den och förstör den. Man spelar som en liten söt kaninlik varelse som heter Ori. Man hoppar och klättrar, slår sönder hinder och besegrar fiender. För att komma vidare till nästa del i spelet ska man låsa upp olika dörrar, vilket man gör genom att samla på olika stenar och saker som finns placerade på olika ställen runt omkring en.

När jag först såg introt när jag började spela så grät jag, jag kan inte hjälpa det jag gråter till allt. 
Om du tittar på klippet så får du en aning om vad spelet går ut på.

 

Hittills ger jag Ori and the Blind Forest ☆☆☆☆.

01.03.2016 kl. 15:48

Episode: Mean Girls: Senior Year

Episode är ett telltale spel utformat för ios och android, där man får skapa en karaktär som man sedan leder genom olika storys. Just nu håller jag på att testa Mean Girls: Senior Year, vilket är precis som det låter. Din karaktär flyttas till North Shore High för att gå sista året i gymnasiet där, med siktet inställt på Yale. 

Under spelets gång fattar man beslut baserat på hur man känner att man gör rätt eller hur man vill att berättelsen ska urarta sig, man kan till exempel ställa upp i ett skolval mot sin största rival - Regina George, försöka fixa in sig i hjärtat på ens crush eller helt enkelt bara chilla runt i skolan med Janis, Damian och Cady.

Spelet är sjukt underhållande, det enda jag skulle lägga som minus är att man har "passes" som gör att man kan spela de olika episoderna, vilka fylls på regelbundet. Det är aldrig kul att stanna vid en cliffhanger för att ens pass tog slut. Vill man göra roligare eller modigare val, eller ha finare kläder i spelet måste man också köpa till "gems", vilket jag förstår eftersom spelet i grunden är gratis och tillverkarna måste tjäna något på det.

(De flesta andra storys jag testat har inte haft gem-systemet)

Jag ger Episode 4.5 / 5. Jag skulle kunna ge det 5/5, men passen och diamanterna drar ner mitt betyg en aning.

 

 

01.03.2016 kl. 15:42

Somedays there's more pasta in my house than there's common sense.

| Isabelle | 23 | Litteraturvetenskap |

Studerar litteraturvetenskap i Åbo och drömmer om att flytta till Norrland. Skriver, tar powernaps och äter grönkålspasta.

Min blogg består främst av texter om film, serier och spel.
Ibland förekommer dock en och annan vardasskildring fylld av tragik och självömkan.

☆ - ☆☆☆☆☆